Science park i Uppsala har vackra byggnader

Science park i Uppsala en överblick över dess syfte och verksamhet

Uppsala Science Park är en forsknings- och företagspark i stadsdelen Polacksbacken i Uppsala. Syftet med parken är att vara en innovationsinkubator främst inom life science och branscherna bioteknik, materialvetenskap, medicin och IT. Med över 140 företag, forskningscenter och myndigheter är parken en levande hubb för samarbete och kunskapsutbyte.

Parken är känt långt utanför Sveriges gränser tack vare de livskraftiga idéer som föds och växer vidare här. Hubben som är parkens nyaste tillskott är mötesplatsen och kunskapsnavet där man samlar och synliggör områdets unika kunskap och kompetens. Hubben är också en plats där man kan utveckla sin idé till ett företag.

Uppsala Science Park har också en träningslokal. Stallet som invigdes i september 2019. Stallet är en superfräsch träningslokal med härlig atmosfär inte minst tack vare den charmiga arkitekturen från förra sekelskiftet. Stallet ligger mitt i Uppsala Science Park och är en av Friskis & Svettis fem träningsanläggningar i Uppsala.

Historia om Science Park i Uppsala

Uppsala Science Park är en av de äldsta och mest framstående vetenskapsparkerna i Sverige. Parken ligger på ett område som tidigare kallades Glunten och omfattar flera byggnader som tidigare tillhörde Uppsala garnison däribland Arméns Underofficersskola och Upplands artilleriregemente.

Parken grundades 1983 och har sedan dess utvecklats till en viktig plats för forskning och innovation inom life science och bioteknik.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *