I denna byggnad finns gamla apoteket

Detta är Medicinhistoriska museet i Uppsala

Medicinhistoriska museet i Uppsala: Utforska medicinens historia i Sveriges äldsta universitetsstad

Medicinhistoriska museet i Uppsala är ett arbetslivsmuseum som ligger på Ulleråkersområdet i södra delen av Uppsala. Museet är inrymt i en byggnad från år 1900 som ursprungligen var en administrations- och bostadsbyggnad för Uppsala hospital och asyl. Byggnaden ritades av Axel Kumlien som på Medicinalstyrelsens uppdrag ritade flera av Ulleråkers majestätiska huskomplex.

Museet är ett av Sveriges mest intressanta museer och har en stor samling medicinhistoriska föremål som sträcker sig från medeltiden till modern tid. Samlingen inkluderar bland annat medicinsk utrustning, läkemedel, anatomiska modeller, instrument för kirurgi och tandvård och mycket mer. Museet har också en stor samling böcker och manuskript om medicinhistoria.

Museet arrangerar regelbundet föreläsningar, visningar, utställningar, och andra evenemang för allmänheten. Museets höstprogram är alltid fullspäckat med spännande aktiviteter som passar både barn och vuxna. Besökare kan också delta i olika workshops och lära sig mer om medicinhistoria. Här kan man också varje jul lära sig att göra senap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *