Okategoriserade

Vi i Sverige har verkligen tur med rent vatten

Som fotograf så får man resa väldigt mycket beroende på vilket land man ska jobba i.

Jag har bl.a rest till Grekland för att ta bilder på olika turistföremål som drar mycket besökare av just turister. I Grekland kan man tex aldrig dricka vatten direkt ur kranen. På billigare hotell så är det omöjligt att dricka vatten utan du måste köpa med dig vatten från olika butiker för att kunna dricka. När man väl besöker restaurang så får man också köpa vatten till maten. Det är verkligen ingen självklarhet att man bara kan ta vatten till maten och att det ska vara gratis som i Sverige. Här i Sverige kan du gå ut och äta vart du än hamnar så ber du om ett glas vatten och det är helt gratis. Du kan också besöka en toalett och sedan fylla på ditt vatten direkt ur kranen.

I Sverige kan du bara ta kranvatten och vattna dina blommor med och sedan dricka upp resten. Här vattnas en paprika planta med rent vatten från Sverige. Själva kannan är från Grekland som jag köpte när jag åkte dit för att fotografera.

Detta är en ren omöjlighet när du är utomlands för då kostar varje droppe pengar.

Tänk dig när man har jobbat en hel dag som fotograf utomhus och utomlands. Man är så otroligt törstig och kan inte bara hälla i sig vatten hur som helst. Man måste planera sitt vattenintag noga och på bestämda tider eftersom du inte kan hitta en kiosk var som helst heller. En gång fick jag kliva upp på en berg för att fotografera och när jag väl kom upp på toppen så hade jag inte ens vatten med mig. Det fanns heller ingenstans man kunde köpa vatten. Tackar vet jag i Sverige så behöver man inte bestiga berg eller snåla med vatten. Folk i Sverige anar inte hur lycklig lottade de är. Jag vaknar varje morgon och först tackar allt det goda jag har.

Ibland kan man behöva patronfilter även. i Sverige om man tex är ute och kampar för att fånga bra bilder som man senare ska sälja till någon dagstidning. Samt om man åker utomlands så bör man alltid ha med sig patronfilter så att man kan rena sitt eget vatten innan man dricker den. För det är så lätt att bli magsjuk när man är utomlands om man inte förbereder sig noga och renar vattnet innan. Var noga med vilket vatten du dricker utomlands för det kan vara så förorenat att du kommer tappa hakan.

Är du rik så är det inga problem att hitta rent vatten

Den rike kan alltid köpa rent vatten direkt från butikerna och alltid ha med sig vatten överallt. För oss som kanske inte är gjorda av pengar så är det ingen självklarhet så vi måste ha patronfilter med oss varje gång vi åker utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *