fastlandet
inlägg

Från Öland till fastlandet: En dag i Stockholms livliga stad

Jag är en småbarnspappa till två söner och en passionerad fotograf. Jag bor på Öland, en ö som ligger i södra Sverige, men mina kunder finns över hela landet. Därför är det ofta jag måste åka in till fastlandet för att ta möten och fotografera projekt.

Fastlandet

En dag fick jag ett viktigt möte inbokat med en av mina kunder från Stockholm. Eftersom jag visste att mötet skulle pågå i flera timmar, bestämde jag mig för att åka in tidigt för att ha tillräckligt med tid att förbereda mig. Efter en något lång resa över bron och upp till Stockholm, kände jag mig ganska trött och ville ha något att dricka för att väcka mig till liv.

Vi träffades på en mysig liten kafé som ligger mitt i city. Lokalen var full av konstverk och fotografier, vilket gjorde det till en perfekt plats för att ha ett möte med en annan fotograf. Vi satte oss ned vid ett bord och började prata om projektet som vi skulle arbeta på.

Mötet var i full gång när servitören kom för att ta våra beställningar. Min kund beställde kaffe medan jag bad om en kopp te. Jag har alltid tyckt om te, speciellt under hösten och vintern. Det är en perfekt dryck för att hålla sig varm och mysig.

Beställningen

Efter en stund kom servitören tillbaka med vår beställning och jag tog en lång klunk av mitt te. Det var precis vad jag behövde för att hålla mig vaken och fokuserad under mötet. Medan vi fortsatte att diskutera projektet, insåg jag att det här var det perfekta tillfället att fånga några nya bilder för min portfolio.

Efter mötet bestämde jag mig för att ta en promenad runt området. Jag gick runt med min kamera och fotograferade allt jag såg. Det fanns så många intressanta byggnader och människor runt omkring mig som kunde ge mig inspiration för mina egna projekt.

När jag kom tillbaka till kaféet, satte jag mig ned för en stund och reflekterade över det mötet jag just hade haft och över min tid i Stockholm. Jag insåg att även om jag älskade att bo på Öland, så var det också viktigt att resa runt och träffa nya människor för att utöka mitt nätverk och få nya idéer till min fotografi.

På väg tillbaka hem från fastlandet

Efter en lång och produktiv dag, kände jag mig nöjd med allt jag hade uppnått. Jag hade träffat en viktig kund, tagit några fantastiska bilder och upplevt några av Stockholms mest kända platser. Trots att jag älskar mitt liv på Öland, insåg jag att det är viktigt att ta sig utanför sin komfortzon och utforska nya platser och möta nya människor. Det är det som gör livet intressant och ger oss nya perspektiv på världen. Så nu ser jag fram emot att planera min nästa resa och se vad som väntar runt hörnet.

Vilka ställen i Sverige bor ni på och vilka är era ställen ni tycker om att att åka till för att antigen göra lite affärer eller bara rena nöjesresor? Vi har mycket fint i vårat avlånga land så det vore trevligt med roliga och bra tips

fastlandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *