Produktfotografering

Fota produkter

En av dom kanske svåraste uppgifterna att genomföra men som man tror ska vara bland det enklaste är att göra en produktfotografering. Dessa bilder ser väldigt enkla ut att ta men det är fruktansvärt svårt att få dessa produkter att vara inbjudande. Det handlar bland annat om att man ska få till ljuset så att det blir riktigt bra och att det slår på ett sätt som framöver produkten på ett neutralt och bra sätt. Sedan ska man också ha i åtanke att när man fotar dessa typer av uppdrag att man måste se vart produkterna ska exponeras och om dom kommer att ligga bredvid andra produkter som har blivit fotograferad av någon annan. Då måste det gå i samma i linje och man får inte vara för mycket bättre eller för dålig för då kommer produkten antigen dra till sig uppmärksamhet som är för bra eller för dålig och det blir ingen bra känsla i upplägget.

Denna veckan var jag hos några kompisar och betalde igen en skuld jag haft sedan tidigare och genomförde en produktfotografering på några produkter till dom som ska synas på deras nystartade webbshop rekohyllan.se. Och det är som sagt inte det enklaste att göra. För här hade vi redan ungefär 50 produkter sim låg upp på hemsidan och som är fotad av flera andra fotografer under andra förhållanden. Så jag var tvungen att få till så bra och säljande bild som möjligt med det ska ändå vara så neutralt som möjligt för annars blir det för mycket reklamkampanj över bilden och det vill man inte ha när men ska ha en ren produktbilds sida.

Har ni fotat produktbilder för en hemsida någon gång och tyckte ni att det var svårt, vilka var dom största utmaningarna för er att få till det bästa resultat för att göra kunden nöjd? Kommentera gärna

Här nedan ser ni resultatet

Te bricka som man kan köpa på Uppsala slott med motiv av själva Domkyrkan från Uppsala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *