Youtube och bildbanker

I helgen har jag grottat ner mig i YouTube världen och alla dess kanaler och videos som finns där. Det finns otroligt många konton som gör riktigt bra och informativa videos. Många som är glada amatörer men producerar innehåll som om de vore en hel mediabyrå som gjort det åt dom, det är fantastiskt roligt att se. Jag älskar sitta och kolla på dom som är duktiga på skapa videos och foton med hjälp av drönare.

Jag funderar själv på om man ska starta en youtube kanal där man skulle kunna utbilda följarna i olika tekniker och saker man behöver tänka på när man fotograferar. Man skulle även kunna skapa lite material som lämnar följaren efter mer sug på kunskap och erbjuda dom att köpa tilläggs kurser. Jag måste bara fundera på vilket material som man kan börja med och som skulle vara intressant för kunder att börja med, vad som är det första man vill lära sig helt enkelt.

Sen har jag också börja fundera lite på det här med bildbanker. Det är ju så mycket människor som skapar alla möjliga olika saker nu och nu när jag varit ute och kollat på så många olika videos så har jag sett att väldigt många kreatörer använder sig utav samma typer av foton och material.

Vissa är lite mer amibitiösa och har twistat om bilder som man får twista til men väldigt många använder samma material rakt upp och ned. Därför har jag börjat funderat på om jag ska kolla vad det är för typ av bilder som dessa hemsidor säljer mest av och kanske börja producera bilder i dom kategorierna. Det kan ju även utmana mig att utvecklas genom att producera foton och bilder som jag annars inte hade skapat. Nya utmaningar är ju alltid roligt

Tack för detta så hörs vi snart igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *