Tips på fotografering av solnedgångar och tidiga mornar

Ta den tiden du behöver!

Att sitta länge uppe på kvällarna eller gå upp väldigt tidigt kan göra att du kan få se och fotografera både solnedgång och när solen går upp. Fåglarna vaknar och kvittrar för fullt men annars är det tyst ute. Jag brukar både vara uppe sent och gå upp tidigt beroende på vad det är för väder för att kunna njuta av allt det där. Mygg ? Sätt på dig myggmedel och kläder som täcker. Kallt? Ta på dig tjockare kläder. Och ta med dig en termos med kaffe eller choklad och sätt dig och njut av skådespelet.

Även om du kanske inte har vatten i närheten där du bor kanske du har en höjd för att se solen gå ner eller upp. Eller så tar du en promenad, sätter dig i bilen och tar dig till den plats du vill vara på. Det kanske känns lite konstigt första gången eller kanske läskigt, men jag lovar dig att när du har hittat den perfekta platsen vill du inget hellre än att åka dit ofta. Och man behöver ju inte åka dit själv utan ta med sig sin parter eller låta barnen gå upp tidigt och åka iväg i pyjamasen och en varm jacka och sitta och mysa på ett berg tillsammans med dig medans solen går upp. Kanske bäst på en helg då det är skola eller dagis på dan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *