Blir det några vindruvor i år

Hemma-odlare

Vi testar och odlar för fullt överallt tycker jag. Det står krukor i trädgårdar, ballkonger eller varför inte inomhus. Och ju mer vi lyckas med ju mer provar vi. Och det märks också när man ska åka och köpa någonting på blomsterbutikerna. Mycket är faktiskt slut och det är tomt på hyllorna. Och speciellt när det gäller bär och frukt.

Tex vindruvor är det många som har odlat eller planterat. Och det är lite kul att det funkar så bra här i Sverige. Nu när det är augusti är det dessutom dax att börja skörda. Om man fått några vill säga. Vissa har fått rankor som klättrar helt vilt och vissa har köpt rankor som redan hade frukt eller klasar från början. Jag har hört att dom inte ska smaka så mycket eller inte smaka gott. Men vad vet jag. Man ska plantera sin ranka intill en vägg eller på en plats där den får så mycket sol som möjligt. Och så är det viktigt att beskära i rätt tid för då får man också större vindruvor. Det är tydligen också svårt att ta död på en ranka så det kanske är något som man ska testa på nästa år. Jag får läsa på lite och bestämma om man ska ha gröna eller röda också. Eller varför inte en av varje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *