Okategoriserade

Redigera bilder och njuter av höstvädret

Idag sitter bara hemma, dricker kaffe och njuter av att man faktiskt bara kan sitta inne i sitt mysiga vardagsrum och kolla ut på höstvädret.

Det är verkligen ett riktigt höstväder idag, först var det sol, sen började det småregna och blåsa lite, sen från ingenstans så började en riktigt åsskur följt av hagel och blixtrar och dunder för att sedan gå tillbaka till ett kraftigt regn. Det haglade så hårt så en bil som stod parkerad ute på gatan inte långt ifrån mitt hem började tjuta och blinka.

Jag vet inte om blixten slog ner i något eller om det var på grund av att det blåste så mycket men elen gick och var borta nästan 10 minuter. Lite läskigt men ändå lite mysigt när det är ett sådant starkt oväder.

När jag sitter här hemma så passar jag på att redigera lite bilder jag tagit senaste tiden. Jag testar lite nya uttryck då jag tycker det är så lät hänt att fastna i samma typ av stil när man redigerar. Jag vill utveckla mig något så man inte känner igen att det är precis jag som har tagit bilden. Jag har ju mitt sätt att fota och det vill jag även försöka utveckla och bredda, på så sätt får jag lite nya infallsvinklar på bra bilder som man kan ta.

Om jag redan nu kan börja redigare dessa på ett annat sätt så är även det ett sätt där jag kan förnya mig lite granna. Jag har till och med bytt program att redigera i bara för att förnya mig något, gillar att sitta i photoshop och det är något jag kommer fortsätta att göra, men bara för att förnya mig lite har jag tagit hem GIMP som är ett bra alternativ till photoshop. På så sätt kommer jag inte fastna i gamla mönster och faktist lära mig lite nya sätt, vilket jag hoppas jag kan få nytta av när jag går över till photoshop igen 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *