Okategoriserade

Ett besök på Öland

En tur över Ölandsbron

Jag försöker ta mig till Öland flera gånger per år. Jag har både släkt och vänner på ön så när jag är där på kortare visit så kan jag sova över hos nån utav dom. Men är det längre besök på ön så brukar vi antingen hyra  en stuga eller nån bekant extra stuga.

För dom som aldrig varit på Öland brukar åka till Borgholm. På Borgholm finns det lite olika saker som man kan göra.

Själva Borgholm är inte så stort men en mysig liten stad med en del restauranger och butiker. Nere i hamnen kan du sitta ner och se alla båtar som åker förbi eller kommer in i hamnen. Och intill hamnen ligger Ölands kallbadhus. Vill du hellre titta på byggnader kan du besöka Borgholms slott och dess borgruin. Solliden är en privat bostad till kungafamiljen, men trädgården är öppen för alla där man kan gå igenom hela parken och titta.

Har du barn med dig till Öland finns Ölands djurparkmoch gokartcentrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *