Frilansa som kock

Mina pannkakor

Pannkaka är en maträtt som gräddas i en pannkakslagg eller stekpanna på spisplattan, vissa varianter i en långpanna i ugnen. Standardingredienserna är ägg, vetemjöl och mjölk samt matfett och salt.

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.

Har även funderat på att förutom mitt jobb som fotograf frilansa som kock på olika slott och herrgårdar. För att kunna göra detta behöver jag checkkredit då jag önskar en hemsida och verktyg som jag tar med mig på olika uppdrag.

Slott & Herrgårdar

Jag vill jobba på slott och herrgårdar just för att maten på dessa ställen är mer utvalda och har en helt annan finess än det man är van vid på olika ställen i centrum. Det är betydligt mindre rätter men mer mättande och dessutom nyttigare. Jag vill laga nyttiga maträtter när jag väl reser för jag vill lämna avtryck efter mig så att folk kan komma i håg mig. Förr i tiden fanns bilder på folk som hade jobbat på slottet och man såg dem som historiska. Nu finns ingen historik alls varken kring folk som jobbar eller själva kungligheterna. Folk bryr sig inte om någon i kungafamiljen gjorde något roligt eller galet någon gång. Förr så stod det i historieböckerna om det hade gjort något eller sagt något.

Det fanns ingen tv eller internet förut så man ville då bevara allt som hände. Nu vill man inte bevara något då vi redan får mycket information om allt och är nästan avtrubbade. Därför vill jag åter till där allt började nämligen slott och herrgårdar. Jag vill också bevara kulturen vidare så att man inte glömmer det som har varit eller det som är eller framtiden. Jag vill verkligen hålla kvar det gamla så mycket som möjligt. Jag vill att de hänger upp en bild på mig att jag var där och lagade god mat åt vissa högheter. Jag vill att man kommer i håg mig och inte bara glömmer bort mig så fort jag slutar jobba där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *