Okategoriserade

Nejlikor

En blomma jag tyckt om sen jag var liten

Jag inte riktigt varför, men jag har alltid tyckt om nejlikor. Enda sedan jag var liten. Medans mina kompisar köpte rosor till sina mammor eller pappor när dom fyllde år så köpte jag nejlikor. Och det ser ut som om det kommer fler och fler färger. Häromdagen när jag var i affären så såg jag en jättesöt rosa färg som jag måste köpa nästa gång.

Köper du en nejlika som är just för trädgårdar så kräver den inte så mycket skötsel överhuvudtaget. Och den kan dessutom bli flerårig även om den säljs som ettårig.

Köper du nejlikor som ska stå i vas kan den stå i flera veckor om du tar bort dom små bladen längst ner på stjälken så dom inte kommer i vattnet. Snitta också stjälken snett och låt dom stå i ljummet vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *