För första gången

Man måste ju testa

Jag har aldrig sått bönor tidigare, men i år ska jag testa att göra det. Jag tycker ju att det är gott med tex sockerärtor, vaxbönor som man brukar köpa i affären på sommaren, Så varför inte så själv?! Så nu är det gjort och det finns ju en hel del att testa.

Man får läsa på påsens baksida vad som gäller för just den bönan som du vill så för det är lite olika instruktioner,

Vissa bönor, eller fröna till bönorna ska man lägga i ett glas vatten över natten innan man sår dom. Sen kan man så dom i jorden utomhus nu i maj till juni. Om man ska så inomhus först så kan man ställa krukan ovanför ett element för att det ska bli riktigt varmt.

Sen tar det olika lång tid innan dom börjar komma upp. Är det riktigt varmt kan dom gro efter sex till tio dagar, annars tar det lite längre tid och man får ha lite is i magen. Sen gäller det att hjälpa dom så dom kan klättra på någonting.

Det ska bli spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *