Magnolia

Planerar våren

Det finns en blomma eller träd som heter Magnolia. Jag bara älskar den då den är så vacker. Mina föräldrar har haft två stycken träd på sin tomt i två olika färger. och när dom flyttade från huset så klippte jag av några kvistar för att spara och se om dom går att rädda. Än så länge vet jag inte, men dom ser inte döda ut i alla fall.

Häromveckan så sålde en butik ut plantor med magnolia och jag passade då på att köpa två stycken. Dom har nu börjat få en massa blad och jag kommer att ha dom i krukor för att dom inte ska bli så stora. För vi har inte så stor trädgård för det.

En magnolia är en buske eller ett träd där blommorna blommar på en naken kvist. Dom växer naturligt i Nord- och Sydamerika och på vissa ställen i Asien. Det gäller att hitta ett bra läge för den och att vattna den regelbundet.

Man kan ge magnolian rhododendrongödning och kogödsel. Man ska inte beskära magnolian, men om man behöver klippa bort en gren eller två kan man korta ner dom under sensommaren eller tidiga hösten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *