Okategoriserade

Jordgubbar

Även om dom är stora

När jag var liten så fick jag alltid höra att dom stora jordgubbarna man ser i affären inte smakar någonting. Men i helgen så gick jag förbi en liten affär som vi har i vårt centrum som sålde jordgubbar. Jag blev sugen och köpte en förpackning. Och dom var jättestora. Så när jag kom hem smakade vi på dom och dom var så goda att nästan hela asken gick åt på en gång.

Dagen efter var jag tvungen att åka tillbaka till affären och köpte då två stycken till askar. Det stod också en kvinna vid disken och jag sa till henne att dom var jättegoda och jag var här igen. Hon och flera köpte också jordgubbar då.

Jordgubbar är en hybrid i smultronsläktet och tillhör rosväxten. Just namnet jordgubbe syftar både på plantan och på just själva bäret. Fast jordgubben är inte ett bär utan ett fruktförband med nötter för frukterna är “bärets” gula prickar. Så då är det en skenfrukt som är en uppsvälld blombotten. Innan dom mognar är bären grönvita och ju mer dom mognar blir dom röda. Men det finns också en vit sort som saknar  det röda färgämnet och dom kan ätas av dom som är allergiker och tål de vanliga röda jordgubbarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *