Påskliljor

I kruka och som snittblomma

Påsklilja är en lökväxt i familjen amaryllisväxter. Den blommar från april till maj som är runt påsk och därför heter den påsklilja. Påskliljan härstammar från västra Europa, men har spridits till så gott som alla de delar av världen.

Du kan köpa påskliljor både i kruka och som snittblomma.

Köper du påskliljor som snittblomma och ska ha dom i vas ska du snitta om blommorna diagonalt med en vass kniv innan du sätter dom i din vas. Dom ska ha kallt vatten och hamnar det blad i vattnet så ska du ta bort dom. Sätt dom gärna lite svalt och inte ovanför ett element och inte i närheten av frukt.

 

 

Köper du påskliljor i kruka ska du placera krukan svalt och inte direkt i solljuset i fönstret. Vattna inte för mycket runt lökarna. Och när blommorna har vissnat kan du plantera ut lökarna i din trädgård om du har tillfälle. Då kommer du att få upp påskliljorna igen nästa vår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *