Gurkor och tomater

Låt dom klättra tillsammans

Dom populäraste grönsakerna att så till sommaren är tomater och grönsaker. Det fungerar att så dom tillsammans. Men att så dom i olika krukor är bättre, men du kan självklart låta dom klättra ihop tillsammans.

Att gå ut och plocka tomater och gurka på sommaren är både gott och praktiskt. Har du dessutom ett växthus kan du ställa in krukor där och sätta upp linor så att allt kan klättra runt för att inte slås sönder vid regn.

Att låta gurka och tomater växa tillsammans kan vara bra – dom stöttar varann och kan hjälpa varann för att hålla sig uppe. Vare sig det är på en lina, spaljé eller något annat att klättra upp för. Se till att plantorna är fuktiga då gurkan är väldigt känslig om den torkar ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *