Så blommor

Det är inte bara grönsaker som ska sås nu

Hemma hos mig har jag sått en hel del olika sorters tomater, gurka, paprika och chili. Men det finns också blommor som kan börja sås nu för att du ska få många härliga blommor på din balkong eller altan i sommar.

I dag har jag sått frön till hängpetunia. Och jag sådde dom inte en och en utan jag sådde dom direkt i en hängkruka. Och jag tror att jag måste köpa en påse till och lägga ner för det var bara 5 st i påsen jag köpte. Jag vill ju ha en tät och fin petunia som hänger på altanen i sommar.

Jag har också sått ampel jordgubbar och ampeltomater. Jordgubbarna tycker jag brukar vara lite svåra ibland, men jag kan inte låta bli att testa igen. Ampeltomaterna har kommit upp ungefär 5 cm nu och jag hoppas att det kommer att komma en massa tomater som man kan gå och småäta av i sommar. Precis som vi gjorde förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *