Okategoriserade

Mango

Nyttigt och gott

Mango innehåller både vitamin A och vitamin C, men också kalcium, järn och kostfiber. Det gör att du kan äta mango varje dag. Skalet på mangon kan vara grönt, orange, rött eller skifta i flera färger. Man kan inte s om en mango är mogen utan man måste känna på den om den är lite mjuk. Köttet är gult, mjukt och saftigt.

Om du inte får tag i en mogen mango så kan du låta den ligga framme. Då mognar den snabbare. Annars kan du lägga mangon i en påse tillsammans med en banan

En mango kan du äta precis som den är, helst kall dirket från kylen tärnad eller skivad utan skal. Men du kan också dela den med skal och skära i ett rutmönster och vända ut och in på den så att fruktköttet buktar utåt och du kan äta den lätt.

Om du köper fler mangon så kan du frysa in dom i högst 12 månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *