Har ni kommit igång och sått ?

Nu kan du sätta fart

Det finns många rön om när man ska så grönsaker och annat. Och idag finns det frön som man kan använda för att så året runt. Och dom fungerar kan jag tala om. Men nu börjar många att sätta fart med att plantera frön och det tycker jag också att du ska göra.

Tomat-, chili-, paprikafrön är helt perfekt att så nu. Men också purjolök, selleri och kronärtskocka för dom behöver lite längre tid på sig.

Antingen planterar du dina frön i sådana där små förpackningar som på bilden och som man köper på tex blombutiker. När man sen ska plantera om plantorna i större kruka så stoppar du ner hela i krukan och fyller på jord. Om det är tomatplantor som du ska plantera om så plantera gärna ner plantan så mycket du kan så den nästan “börjar om från början”. Då växer det mer rötter under och plantan blir stadigare.

Sen finns det självklart en massa annat som du kan så. Var inte rädd att prova på att så frön på saker som du aldrig sått förut eller vet hur det smakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *