Prydnadsgräs av popcornkärnor

Det här måste ni testa

När det börjar bli varmt ute och man åker och köper blommor som man vill ha i rabatter och krukor så vill man köpa lite blandade blommor. Man vill ha olika sorter i krukorna så dom kan växa in i varann och bli fina ihop. Och då krävs det också att man köper en hel del blommor. Beroende på hur många krukor man ska plantera i.

Prydnadsgräs är något som jag tycker är jättefint men dom brukar tyvärr vara ganska dyra ibland. Och då kan du odla eget av så enkelt som popcornkärnor.

Jag planterade för en vecka sen en massa popcornkärnor i den större krukan. Det är helt enkelt vanliga popcornkärnor man köper på påse i butik och som du brukar poppa popcorn av i en kastrull. Alla kärnor kanske inte gror så man får ha i en hel del i krukan. Jag kommer att sätta några fler krukor.

Sen har jag lagt ner 2 – 3 kärnor i mindre krukor för att se om det kommer att bli högre plantor och som kanske ger majskolvar. Det ska funka tydligen men jag har inte provat själv. Så det blir spännande. Jag googlade bara på nätet och hittade den informationen. Sen ska man plantera ihop 5 – 6 plantor för att dom ska bilda majskolvar.

Och man ser ju skillnaden på att plantera en massa kärnor tillsammans och om man bara lägger ner 2 – 3 i en kruka. Rätt kul tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *