Okategoriserade

Amaryllis

En härlig julblomma

Har du köpt amaryllislökar och dom börjar att slå ut ? Jag har köpt några stycken som står lite här och där. Vissa har en stängel, men jag har också köpt med två stänglar. Och det du behöver faktiskt inte köpa dom allra dyraste, för dom billigare amaryllisarna är också fina. Och det är väl roligt att ha fler än bara en som är jättedyr. Det är ju så kort period som man kan njuta utav dom.

Tänk på att din amaryllis drar sig mot ljuset. Om du har ställt den på ett bord som har ett fönster en bit därifrån så ska du tänka på att antingen vrida på krukan så att den växer rakt. Eller så köper du en sån där amaryllis stöd som är jättebra att sätta ner i krukan och den inte går av.

Du ska inte vattna blomman för mycket, för ju mer du vattnar ju längre blir blomman. En skvätt i veckan om jorden är torr räcker.

Har du köpt en speciell amaryllis lök eller en väldigt stor lök som du vill spara till nästa år så kan du övervintra den sen när den har blommat ut. Ta bort stängeln när den har vissnat ner helt. Och i sommar kan du placera ut löken på en halvskuggig plats som du både vattnar och gödslar. Och i september slutar du vattna den. Då ska löken vara torr och i november tar du in den och planterar om den och börjar sakta vattna den så att den kan börja blomma igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *