Tomatsticklingar

Jag har skördat tomater

Att experimentera med grönsaker och frukt är kul och vi är många som har haft tid att göra det nu i vår och sommar. Och jag kommer fortsätta att experimentera och har börjat planera för nästa år redan.

Jag har skördat en del tomater i helgen. Jag har också tagit hand om kärnorna i några tomater och lagt i kaffefilter. Sen har jag skrivit på dom vad det är för kärnor som jag kan plantera tidigt nästa år.

Men jag har också klippt av några toppar från mina plantor och satt i jord.

Jag har ställt mina plantor i ett fönster där solen kommer åt. Men man kan också sätta dom i källaren med en lampa över så att dom får ljus.

Om dom växer för mycket på höjden så är det bara att klippa ner och sätta ner dom i jord också och så har du ännu fler plantor. En del sätter ner plantorna i ett glas först för att få rötter. Både för att det är fint och för att verkligen garantera att det kommer rötter.

Men det går lika bra att sätta ner dom direkt i jorden innan rötterna bildas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *