Förebilder.

Förebilder. Förebild. Det är ett otroligt fint ord men också ett enastående ord.

Jag har många förebilder inom olika saker. När det gäller musik, så är Dani M en av mina förebilder. Han speglar svensk hiphop, han har grundat det till att bli så fräscht men samtidigt så nytt. Han sjunger & rappar om saker som har en mening. Det är något ovanligt inom svensk hiphop, då det oftast brukar handla om negativa saker. Men han gör det fräscht men samtidigt så nytt. Så han är min förebild inom musik.

Men, det jag ser upp till och blir inspirerad dagligen är mina föräldrar. Oj, vad jag älskar dom så men samt det är beteckningen på förebilder. Två starka individer både tillsammans men också enskilt. Allt ifrån, att det tog sig från Eritrea hit och att det startade ett liv i Sverige. Det säger allt. Det kämpar dagligen för att få saker gjorda och det sprider så mycket kärlek också.

Det har åstadkommit enormt mycket och det har tagit ur sig från det negativa, det vill säga det kämpar på när livet inte är lätt. Vilket är en bra egenskap men det är också inspirerande. Jag har tre äldre systrar och jag är yngst, som det yngre systern så har jag blivit uppfostrad väl och jag vet vad jag ska säga och inte säga vid olika tillfällen.

Det har lärt mig att säga ifrån och att vara tacksam för allt, men samtidigt vara jordnära och förstående. Det är livet i sig. Jag lever för mina föräldrar och det säger dagligen att det är stolt över mig själv. Vilket ger mig ännu ett bra självförtroende och det värmer att höra det dagligen. Men det har stärkt mig till fullo och hjälpt mig genom motgångar.

Så mina föräldrar är mina förebilder. Samt Dani M.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *