Måla om på kolonin

Sponsrat inlägg i samarbete med K3Måleri

Ett rött hus med vita knutar vill jag ha

Vi har en stuga i Tunakolonin i Uppsala. Det är supermysigt där! Från första maj till sista september får man bo där. Vi brukar vara mycket där med familjen på sommaren.

Vårt hus är litet, 25 kvadrat och och inglasad veranda på 10 kvadrat. Vi har två bäddsoffor inne som vi bäddar ut när vi sover kvar. Det är lite trångt, men det funkar. Det är mysigt att vakna där och höra att småbröderna är ute och leker redan på morgonen.

Nästa år ska vi bygga en friggebod som vi kan ha som gäststuga eller sova själva i om vi vill. Det blir kul för då kan jag ha nån kompis som sover kvar och vi kan få vara själva där.

Nu pratar vi om vilken färg vi ska måla om friggeboden i. För vi måste också måla om själva huset också, och helst i samma färg så att det blir enhetligt. Jag röstar på rött med vita knutar, nu är huset nämligen brunt med vita knutar och ser inte alls så kul ut.

Det är K3Måleri som ska få måla om hos oss. Jag tyckte att vi skulle måla själva men min pappa sa att det är bäst att anlita professionella till ett sånt jobb. Han sa att de har rätt verktyg och färg för att få det snyggt. att det behövs ett grundarbete för att få färgen att sitta fint. Jag fattar det, men det hade ändå varit kul att få måla lite!

Pappa tycker att huset ska vara mörkblått och min bonusmamma är inne på gult hus med gröna knutar. Jag hoppas att jag kan övertala dem till ett rött hus!

Det är väldigt kul att det äntligen har blivit sommar så att vi kan vara ute på kolonin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *